hrono dijeta

HRONO DIJETA

  • Oktobar 14, 2015

Hrono ishrana potiče od 1986. godine i za njen pronalazak zaslužan je francuski lekar Alain Delabos. Ovakav vid ishrane zasnovan je na ispravnom funkcionisanju pankreasa i lučenju kortizola i insulina, ali i enzima koji su potrebni za varenje, a koji se ne luče u svako doba dana na isti način. Ono što je osnovno u ovoj ishrani je da se hrana konzumira na 4 sata.

Čitaj dalje
medicinska dijeta

MEDICINSKA DIJETA

  • Oktobar 15, 2015

Medicinska dijeta se zasniva na Scarsdale dijeti, koja je bila namenjena isključivo srčanim bolesnicima, a koju je osmislio čuveni kardiolog Herman Tarnower 70-tih godina prošlog veka. Scardsale dijeta se zasnivala na ideji konzumiranja proteina, ugljenih hidrata i masti u proporciji 43%, 34,5% i 22,5%, respektivno. U početku, kada se ova dijeta pojavila, još uvek se nije znalo o rizicima visokoproteinske dijete ...

Čitaj dalje
kupus dijeta

KUPUS DIJETA

  • Oktobar 15, 2015

Kupus dijeta spada u jednu od brzih dijeta. Pedviđa brzi gubitak kilograma, odnosno, za nedelju dana garantuje gubitak od 4,5 do 5 kg. Ova dijeta postoji duže vreme i pojavljivale su se različite varijacije, ali je osnova ostala ista.

Čitaj dalje