MESEČEVA DIJETA

Mesečeva dijeta je jedna od najpoznatijih metoda kojom se vrši detoksikacija organizma i dovodi do gubitka čak i do 3 kg dnevno.

Mesečeve mene se javljaju jednom nedeljno i traju 24 časa, dok se mlad mesec pojavljuje jednom mesečno. Naučno je dokazano da je idealno vreme za post za vreme mladog meseca. Ono što je jako važno je da se post započne tačno u minut početka mladog meseca. Sama dijeta se bazira na postu koji traje 24 sata u periodu kada je mesec mlad. Postoje mnoga istraživanja koja su se bavila utvrđivanjem rezultata istovetnog posta kada je pun mesec. Rezultati istraživanja su pokazali da je taj post takođe dao određene rezultate, ali ni približne kao post za vreme mladog meseca.

Kada krenuti sa dijetom

Potrebno je početi sa dijetom kada počinje mlad mesec, odnosno kada Mesec prelazi u novu fazu. Kada se to tačno dešava pogledajte u tabeli.

Šta je dozvoljeno konzumirati u toku trajanja dijete:

Što se tiče onoga što je dozvoljeno konzumirati u toku trajanja dijete, dozvoljeno je samo uzimanje tečnosti i to najbolje običnu vodu ili blagi biljni čaj. U slučaju velikih poteškoća prilikom konzumiranja samo vode i čaja dozvoljeno je dodati i sveži sok od voća ili povrća, bez šećera i drugih dodataka. U strogo zabranjene namirnice u toku trajanja ove dijete spadaju alkohol, mleko i čvrsta hrana. Optimalna količina tečnosti koja bi trebalo da se unosi u toku trajanja ove dijete je između 3 i 4 litara.

U slučaju jake gladi preporučuje se konzumiranje velike čaše soka od povrća.

Fizička aktivnost u toku trajanja dijete:

U toku trajanja dijete fizička aktivnost se preporučuje, pre svega lagana šetnja koja pomaže u detoksikaciji i gubljenju kilograma.

Rezultati dijete:

Iskustva su pokazala da su osobe koje su započele ovu dijetu u roku od 24 sata izgubile čak i do 3 kg. Sam jednodnevni post je takođe i odličan za detoksikaciju čitavog organizma i poboljšavanju imuniteta.

Savetuje se, da se nakon završetka dijete, nastavi sa konzumiranjem lakše hrane i pre svega zdrave hrane. Ova dijeta je odličan način da se bez prevelikog truda za nekoliko meseci izgube kilogrami.

Tabela:

Mesečeva dijeta se može započeti na osnovu podataka iskazanih u tabeli, pri tom treba imati u vidu da se vreme iskazano u tabeli odnosi na zemlje sa prostora bivše Jugoslavije.

Mlad Mesec Prva Četvrt Pun Mesec Druga Četvrt
13 Okt 02:06h 20 Okt 22:32h 27 Okt 13:05h 3 Nov 13:24h
11 Nov 18:48h 19 Nov 07:28h 25 Nov 23:44h 3 Dec 08:41h
11 Dec 11:30h 18 Dec 16:15h 25 Dec 12:12h

Napomena:

Ukoliko se ovaj post koristi samo zbog detoksikacije organizma onda je dozvoljeno da se primenjuje jednom mesečno. Ali ako se primenjuje radi gubitka suvišnih kilograma, potrebno je da se primenjuje više meseci za redom, pritom je neophodno promeniti i način ishrane da bi se došlo do trajnijih i vidljivijih rezultata.

meseceva dijeta


Preporucene dijete


UN dijeta


un dijeta

Atkinsonova dijeta


atkinsonova dijeta

ODRICANJE ODGOVORNOSTI: Sadržaj sajta namenjen je informisanju i nije zamena za medicinski ili stručni savet. Internet sajt www.dijetazamene.com ne prihvata odgovornost za štete i propuste nastale primenom informacija iz tekstova.